En nu ben ik dus tandarts assistente...
Door: Liz
Blijf op de hoogte en volg Liz
23 Februari 2012 | Guatemala, Antigua
Zaterdagmiddag had ik met Vera in het park afgesproken om te gaan lunchen. Toen ik daar aan kwam hoorde ik iemand Liz roepen, ik draai om en daar staat mi amigo Francisco. Hij had natuurlijk weer hele verhalen waar ik nog steeds weinig van begrijp. Maar ik vond het geweldig dat hij mijn naam zelfs nog wist. Samen zaten we op een bankje toen Vera aan kwam lopen, dit was natuurlijk wel een foto waard!! Dus kunnen jullie meteen Francisco zien:p Stan je hoeft echt niet jaloers te zijn hoor, maar het is toch een erg knappe man (voor zijn leeftijd)....
Met Vera ben ik bij Dona Luisa gaan lunchen en wij dachten we doen het maar meteen goed met een flink stuk taart, ijs en een licuado (drankje met melk, water of yoghurt en vers fruit) Jammie!!! Voor diegene die het willen weten IK kreeg het niet op hoor....
Daarna zijn we over de grote markt gaan lopen even later zijn we ergens naar binnen gelopen en toen ging er echt een hele wereld voor mij open. We waren op de ‘binnenmarkt’ terecht gekomen. Nou hier verkopen ze werkelijk waar alles van kippenpoten tot strings en van kitscherige bloemstukken tot pinatas!! Het was echt geweldig om hier rond te lopen en bijna te verdwalen tussen de vele kraampjes en smalle gangen. Onbeschrijfbaar zijn alle geuren en kleuren en om ieder hoekje was wel weer iets heel nieuws! Volgens mij hebben we er bijna 1,5 uur rond gedwaald.
Na veel gewandeld te hebben en nog een mooie armband te hebben gekocht zijn we bij de Burger King beland. En die hamburger was echt heerlijk:p ooh wat heb ik die dag eigenlijk slecht gegeten hahah! Oohja toen we de tuin bij de mac gingen bekijken zaten daar 2 nonnen frietjes te eten, super!
Na het avondeten heb ik gezellig bij Mieke op de kamer gezeten om al mijn foto’s te laten zien. Erg leuk als er iemand bij je woont waar je gezellig mee kunt kletsen.
Zondag hebben Vera, Mieke en ik lekkere omeletjes gegeten in een prachtige tuin met hangende bloemen. Wat is het toch geweldig om je dag zo te kunnen beginnen. Daarna zijn we bij een hotel naar binnen gelopen om even heel nieuwsgierig te kunnen kijken. Maar we mochten zelfs even naar het dakterras. Nou mijn dag kon echt niet meer stuk! Zo gaaf om dan van alles te zien waarvan je niet eens wist dat het er was....
’s Middags zouden Vera en ik gaan zwemmen, maar dat ging dus niet door. Balen maar ja doe je niks aan. Op zondag heeft het hotel altijd een brunch en als wij wilden zwemmen moesten we de brunch betalen, vandaar. Dan maar een lekkere licuado en een bankje in het park zoeken. Na nog te hebben rondgewandeld door Antigua zijn we gaan uit eten bij een Indiaas restaurant, ja dat hebben ze hier ook. En ’s avonds op tijd naar bed want de volgende dag gingen Vera en ik met Mieke mee naar haar project.
Deze week ben ik iedere ochtend behalve vandaag aan het meehelpen op een schooltje in San pedro (bij Antigua). Daar mogen we een ruimte gebruiken om gratis tandarts behandelingen aan te bieden aan de kinderen van Mieke’s project en alle kinderen van school. Eerst wist ik nog niet procies wat ik allemaal zou gaan doen en omdat er ook een kapster aanwezig is zou ik anders wel alle haren invelchten. Maar dat bleek toch wel anders!! Na 1 uur was ik al gepromoveerd tot tandarts assistente... Ja hoor, bij het allereerste kindje zei tandarts Vera al dat er een kies getrokken moest worden. Ooh god dacht ik, daar gaan we dan. Ik kon meteen aan de slag met de spuit en verdoving aangeven, handjes vast houden, tang aangeven, bloed afvegen, kindje laten spugen. Maar het kindje heeft het overleefd en ik ook:p
Als je zo mee kijkt in de monden van alle kinderen zij je zelf ook meteen dat ze geholpen moeten worden en als er dan 1 of 2 kiezen getrokken moeten worden dan begrijpen de kinderen dit gelukkig ook. Bijna alle kinderen moeten veel beter poetsen maar als hen nooit uitgelegd word hoe dat moet, hoe moeten ze het dan weten... Hopelijk leren de kinderen nu dat het zo belangrijk is om goed te poetsen want nu zijn het nog de melktanden maar dadelijk zijn het de blijvende tanden!!
Maar wat zijn het toch allemaal stoere kinderen zeg, ze komen alleen en laten zich allemaal behandelen terwijl ze nog nooit een tandarts hebben gezien.
Ook mogen alle kinderen nog naar de kapper. Hoe blij ze zijn wanneer het geknipt is, ooh je word er zelf gewoon helemaal gelukkig van! Alle kinderen lopen te stralen en te lachen, heerlijk!!
Dus een drukke week met het project in de ochtend en in de middag nog de spaanse lessen, die al steeds beter gaan. Daarom ben ik ook wel blij dat ik deze ochtend even helemaal niks had. Samen met Vera ben ik bij een reisbureautje langs gegaan. Nu hebben we voor dit weekend een trip gepland naar het Lago de Atitlan samen met 4 andere meiden. Het moet er echt practig zijn maar dat horen jullie volgende week wel weer!!! Ik heb er in ieder geval super veel zin in!
Dinsdag avond ben ik weer bij Monoloco geweest en dit keer was het kei gezellig! Ik heb weer veel gekletst en daarna nog lekker gedanst. Maar vanavond wordt het nog leuker want dan gaan we weer naar El Muro, dat wordt dus salsa dansen:p
Erg fijn is dat ik nu zelf 3 buurmeisje heb, Emilie uit Berlgie, Eva uit Duitsland en Tiril uit Noorwegen. Dus spreek ik iedere dag wel 4 talen hahah! Maar of mijn spaans daar nu beter van word dat weet ik niet hoor....
Ik denk dat jullie nu wel weer genoeg gelezen hebben:p
En is iedereen trouwens weer boven water na carnaval???
Tot volgende week een keertje
Heel veel liefs!!
23 Februari 2012 - 18:23
Kay:
Het klinkt echt of je het naar je zin hebt Liz. Dat maakt me erg blij. Hopelijk wordt de aankomende uitstapje naar Lago de Atitlan erg leuk. Ik wens je veel plezier en maak veel foto's want die wil ik dan wel erg graag zien.
Groetjes van kay. -
23 Februari 2012 - 19:17
Karin:
Hey Liz!!
Wat leuk daar allemaal zeg!!! De carnaval is weer om en het gewone leven is alweer begonnen....kheb je wel gemist met carnalval hoor!!! Mja we hebbe het weer overleefd.
Het visum is trouwes aangevraagd voor USA ds dat gaat nu ook egt gebeure aaaah haha. Wat grappig dat je tanartassistente bent hahaha wie had dat nog ooit gedacht.
Ben benieuwd naar je volgende verhaal! -
23 Februari 2012 - 20:35
Anke:
Ha!!
Leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt!!! Geniet ervan....
23 Februari 2012 - 21:13
Sanne Peeters:
heey Liz,
ik ben je ook goed aan het volgen hoor, wat ziet het er allemaal super leuk uit.!
tandarts assistente toe maar ;)
heel veel plezier en geniet ervan..
Liefs x Sanne -
23 Februari 2012 - 21:51
Monique:
Hey Liz,
Zo te lezen en aan de foto`s te zien heb je het goed naar je zin....heerlijk !! Geniet ervan...
Groetjes Monique en Rene -
24 Februari 2012 - 13:39
Lieke:
Ha Liz
Leuk verhaal weer zeg!!! En die foto met Mi amigo Francisco. Geweldig!!! Oh je eet wel veel lekkers he?? Och ja, wat kan het schelen... Lijkt me erg moeilijk hoor, spaans te spreken. Maargoed, jij kan dat vast wel! Hier is alles goed, nou ja goed.. Gielke is ziek en heeft flinke luchtwegeninfectie, Heb er nu een kuurtje voor. En neusspray. Het zit helemaal vast. Waar ze dat heeft opgelopen, geen idee. Dus ik ben helaas niet meer met Gielke naar het kinderbal geweest in Beringe. Volgend jaar maar weer. Geniet ervan!!!
Liefs Lieke -
24 Februari 2012 - 20:34
Peetoom:
hoi liz het is fijn om je reisverslagen te lezen en wat een mooie foto´s. groetjes en tot het volgende verslag -
25 Februari 2012 - 17:39
Inge:
Hey Liz,
Zo te lezen heb je het prima daar! Geniet er maar lekker van.
Groetjes Inge, Tom en Pim -
26 Februari 2012 - 09:55
Ben En José:
Ha Liz,
Leuk om zo vanalles te lezen en dat je het goed naar je zin hebt.
Groetjes vanuit hier van ons allemaal.
Groetjes, Ben en José -
27 Februari 2012 - 18:39
Lars:
het is altijd lente in de ogen van de tandarts assistente.
H lis veel plezier leuke fotos zijn dat nonnen?