Nootjes en Salsa
Door: Liz
Blijf op de hoogte en volg Liz
17 Februari 2012 | Guatemala, Antigua
Maandag had ik ook mijn eerste spaanse les en eerlijk gezegd was ik best nerveus! Mijn gastmoeder Claudia bracht mij naar school haha ik leek wel een klein kind dat haar eerste schooldag had. Maar gelukkig heb ik een kei leuke leraar die me alles uitlegd. En dat is echt wel nodig aangezien ik geen woord spaans kan. Nu 4 lessen verder begin ik het steeds beter te begrijpen maar ‘echte’ gesprekken dat lukt nog niet...
’s Ochtends kan ik deelnemen aan activiteiten van school en dan heb ik in de middag van 14.00 uur tot 18.00 uur les. Zo heb ik maandagochtend een korte rondleiding gehad door Antigua en ben ik dinsdagochtend met Fredy de gids, Vera uit Nederland en Charlotte en Matild uit franstalig Belgie naar Cerro de la Cruz geweest. Dit is een uitzicht punt waar je over heel Antigua kijkt en tegenover je zie je dan vulkaan Agua. Na een korte klim waren we boven en het uitzicht was echt prachtig. Door het mooie weer zag je de hele vulkaan en dat was gewoon geweldig om te zien!!!
Dinsdagavond ben ik met een hele groep van school uitgeweest. Er was ladiesnight in de Monoloco oftewel cocktails voor 50 eurocent. Erg leuk dus :p alleen jammer dat er niet gedanst werd... Maar ik heb me goed geamuseerd en veel nieuwe mensen leren kennen.
Ik heb trouwens erg veel geluk want naast mij woont een kei leuk belgisch meisje Emily. Dus we kunnen gezellig samen lopen en dat is vooral ’s avonds en ’s nachts fijn want dan moet je gewoon niet alleen lopen.
Woensdagochtend heb ik lekker helemaal niks gedaan! Beetje rond gewandeld in Antigua, drinken gehaald en even met pap en mam gebeld om ze te bedanken voor de geleende wandelschoenen! Na 15 minuten hier te hebben gelopen lagen beide zolen er half af! Haha ja hoe dat komt is een raadsel. Maar ik was wel heel blij om ze even te horen. Tuurlijk heb ik ook nog met Stan gebeld, echt super fijn om hem te horen en gewoon even alles kwijt te kunnen. Het was net alsog hij om de hoek stond!!
Gister (donderdag) hadden we een excursie naar een macademia plantage. Samen met Vera en Nadieh (NL) gingen we er heen met de chickenbus. Iedere keer is het weer een geweldig om daar mee te reizen maar of het nu zo veilig is... Daar aangekomen werden we op gewacht door een oude verwilderde amerikaan Lorenzo, hij is de plantage begonnen. Maar om een lang verhaal kort te maken: de nootjes zijn erg lekker :p en het is blijkbaar een wondermiddel hoor! Smeer het op je gezicht en je lijkt meteen 10 jaar jonger! Dus voor wie moet ik wat meenemen??? :)
Ik heb het zelf ondervonden want ik werd in een stoel gezet en een mevrouwtje begon mijn gezicht, nek, schouders en armen te masseren. Ik kreeg al meteen te horen dat ik erg gespannen was, wat denk je als in zo’n stoel gezet word en niet eens weet wat er gaat gebeuren!! Maar ja het was eigenlijk wel lekker en mijn gezicht zag er blijkbaar heel anders uit na het insmeren van de macademia olie aldus het mevrouwtje...
Daarna hebben wij 3en de aller lekkerste pannekoeken ooit gegeten. Niet normaal hoe lekker dat het was, ik merk hier pas hoe ik van alles zo kan genieten. We waren er alle 3 gewoon stil van! En dat is best knap hoor...
Tuurlijk hebben we ook nog even het kind in ons ontdekt :p zo was er een ‘knikkerbaan’ voor het sorteren van de nootjes, nou ik had er best een ochtendje willen werken hoor!! :p
Gisteravond zijn we naar el Muro geweest, het duurde alleen even voordat we het gevonden hadden! Maar toen had je ook wat.. Met 2,50 euro entree de hele avond gratis drinken. Hoe de mensen het hier verdienen ik weet het niet, maar het was in ieder geval ongelofelijk gezellig. Van het een op het andere moment sta ik salsa te dansen met een guatemalteek en hij blijft mij maar in het rond draaien. Ik heb nooit geweten dat salsa zo gaaf was!! En vermoeiend want na een half uur samen dansen ben ik hartstikke bezweet maar dat maakt hier dus helemaal niks uit! Als je het maar leuk hebt en danst. Nou een ding weet ik zeker ik ga echt wel lessen volgen!! En Stan als ik thuis ben moet jij er ook aan geloven :p hahah!!!
Nu begrijpen jullie wel dat ik vanmorgen weer een rustige ochtend heb gehad en dat ik lekker heb rond gewandeld door dit prachtige stadje!! Vanmiddag nog spaanse lessen en dan heb ik weekend. Ik ben van plan om in Antigua te blijven want dan kan ik samen met Vera met Mieke mee gaan naar een aantal gezinnen. En ik hoop eigenlijk zondag naar een hotel te gaan met een zwembad. Ben benieuwd of dat gaat lukken....
Heel veel liefs!!!
Ohja en een kei gave carnaval voor iedereen!!! En ja ik mis het toch wel een beetje hoor..
17 Februari 2012 - 18:05
Kay:
Het klinkt alsof je het echt leuk hebt liz dat is fijn om te weten. Dat dansen moet je me toch een keer laten zien. Lijkt me leuk namelijk. Verder hoop ik dat de rest van de week ook leuk word. -
17 Februari 2012 - 18:15
Mieke:
Ha Liz, wat leuk zeg, om te lezen allemaal! Goed dat je het zo goed naar je zin hebt! En salsa dansen voor Stan, hahahaha.. Ben benieuwd! Is wel erg leuk jaja! Hebben wij ook gedaan met het vrijgezellenfeest van Isa! Groet Mieke. -
17 Februari 2012 - 19:01
Sylke:
Ow Lizzel... Ik 'hoor' je dit verhaal gewoon vertellen, hahahaha!
Heb nu al zin in het volgend verhaal vrouwke!
En dat salsa dansen is toch ook gewoon carnaval!? Yeah! -
17 Februari 2012 - 21:17
Stan:
Ik hoop niet dat je 10 jaar jonger terug komt,Want dan verschillen we 20 jaar!
En dat salsa dansen lijkt me geen goed idee met z,n stijve ouwe hark.Haha. -
18 Februari 2012 - 11:02
Brendie:
super, jij bent pas echt aan het genieten! fijn dat je zo snel je draai hebt gevonden.
en salsa dansen vind ik ook echt iets voor jou, laat die heupen maar zwieren :).
en tjaa stan, denk dat je er niet onderuit komt, die meid van je heeft de smaak te pakken. dat word samen lessen volgen hihi.
heel veel plezier nog daar, maar dat komt helemaal goed! -
18 Februari 2012 - 17:28
Marianne:
Je hebt het daar wel gevonden gelukkig,ik merk dat wel aan je enthousiaste verhalen.
Heel leuk om te lezen.Je bent echt aan het genieten.De foto's zeggen al genoeg.
Gelukkig kun je ook nog gewoon Nederlands praten, is wel fijn als je zover van huis bent.
En dat je mensen hebt gevonden waarmee je op stap kunt gaan.
Ik ben alweer benieuwd naar je volgende verhaal.
Wij gaan ons klaar maken voor de carnaval!
veel liefs Marianne -
18 Februari 2012 - 17:29
Marianne:
was ik vergeten,breng me ook wat van dat smeersel mee. -
18 Februari 2012 - 20:32
Lieke:
He Lizzie....
Wat ontzettend leuk om te lezen dat je het goed naar je zin hebt!! Je hebt al erg veel gedaan en ik kan me voorstellen dat de tijd vliegt!! Hier ook trouwens. We hebben nu lekker carnaval en vanavond gaan we nog niet op stap. We beginnen morgen. Heb vandaag tv gekeken L1. Erg leuk om te zien. Oh leuk dat de spaanse lessen goed gaan, en ook het salsa dansen hihi... Echt iets voor jouw.
Veel plezier en we houden je op de hoogte!
Groetjes Lieke en de rest van de familie
Ps die pannnekoeken zagen er erg lekker uit hoor. -
19 Februari 2012 - 09:33
Pap En Mam:
Ha meid, als eerste, breng maar genoeg van dat smeersel mee!! Kan een booming handeltje worden hier. Salsa dansen helemaal geweldig. Zie het helemaal voor me. Hier is het nu carnaval en het regent, leuke combi. Bij jou is het ook net carnaval zo te horen, alleen met betere temperaturen. De foto's zijn geweldig. Vertellen je verhaal helemaal. Fijn te horen dat je veel ziet en doet. Nog heel veel plezier en tot "lezens"
En de schoenen? ..... te lang niet gebruikt denk ik....
groetjes pap en mam -
19 Februari 2012 - 10:09
Jeanny:
Zo te lezen ben je al lekker gewend daar in Midden-Amerika, had het ook niet anders verwacht ;)
Dat spaans zal wel los gaan lopen, over een paar weekjes rol je de eerste zinnen en gesprekken zo uit je mouw. Leuk om de foto's te zien, brings back memories..
Geniet ervan!
Groetjes Jeanny en de rest van de familie -
21 Februari 2012 - 18:05
Tante Anna,:
Fijne vakantie alvast. Ik heb je foto's gezien bij Ben en José. Erg mooi om zo te zien, maar hoe kom je op het idee om daar heen te gaan, zo ver.In plaats van pannekoeken, heb ik lekker friet gegeten.
Groetjes Tante Anna uit Deurne -
23 Februari 2012 - 17:07
Liz De Groot:
Hoi tante Anne,
wat leuk dat je even een berichtje stuurt! De foto's zijn erg mooi he...
Ik heb altijd al naar het buitenland gewild en dan echt ver weg. En nu heb ik
het dan eindelijk maar gedaan, ben er kei blij mee om hier te mogen zijn!!
Groetjes Liz -
23 Februari 2012 - 17:46
Lars:
he leuk liz veel plezier